Pia Toustrup

Textildesigner

Pia Toustrup blev uddannet tekstildesigner fra Designskolen i Kolding, Institut for industriel design i 1995.
Derefter var hun ansat som tekstildesigner hos Danish Colour Design, hvor hun gennem 4 år arbejdede med udvikling af print og opbygning af kollektioner for kunder i hele Europa og USA.
I 2000 valgte hun at blive selvstændig for at forfølge sit eget udtryk. Hun har siden arbejdet med:

  • Udarbejdelse af printkollektioner til mode og boligbranchen.
  • Design af interiørkollektioner med håndtrykte tekstiler i firmaet Duo Design.
  • Grafiske illustrationer for såvel private som virksomheder
  • Undervisning i idéudvikling indenfor trend, print og tekstil og nu fast gæsteunderviser i print på Skals Højskole for design og håndarbejde.

I 2006-2010 boede Pia Toustrup i Kina i byen Suzhou udenfor Shanghai, som ligger i en af de provinser hvor der er stor silkeproduktion. Det blev starten på ”By Pia Toustrup Design”, og den tørklædekollektion der er
repræsenteret i webshoppen.
Med baggrund i en skandinavisk designtradition og en stor nysgerrighed på den asiatiske kultur og traditionelle håndværk, blev Kina en eksplosion for sanserne.
Som designer søger hun altid nye inspirationskilder; Alt fra mærkelige detaljer, mønstre, farver og former. Arbejdsmetoden er meget spontan og tager udgangspunkt i egentlige materialer og deres respektive styrker og begrænsninger. Tilgangen er eksperimenterende og udforskende, hvilket ofte resulterer i udtryksformer langt fra udgangspunktet.
Farvekombinationerne udforskes, dissekeres og eksperimenteres i samspil med silkens bløde kvalitet. Det er når det det spontane og styrede går op i en højere enhed, at et produkt bliver til.
Pia Toustrup Design`s kunder modtager et unikt produkt fremstillet med stor kærlighed for farver, anderledes former og ædle materialer.

Pia Toustrup Design

Silkeborgvej 104
8000 Aarhus C
Denmark

Phone: +45 21 62 36 02
piatoustrupdesign@gmail.com